Souhrn událostí uplynulého dne – 11.9.2012

Vítězem tendru na propagaci Klasy je Comunica

Vítězem tendru na propagaci národní značky kvality potravin Klasa v letošním a příštím roce se stala společnost Comunica. Řekl to dnes na dotaz ČTK mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Petr Hlavatý.

EU omezí použití biopaliv. Jejich dotování má negativní vliv, připouští

Evropská unie omezí používání biopaliv založených na zemědělských plodinách. Obává se, že tato paliva jsou méně šetrná k životnímu prostředí, než se předpokládalo, a že jejich podpora má negativní dopad na produkci potravin.

Dožínky i jiné události

Až v neuvěřitelně mnoha podobách se agrosalonu Země živitelka letos účastnila Agrární komora ČR. Jednotlivé regiony zaštítily krajské agrární komory stánky, kde se ochutnávaly vítězné regionální potraviny vzešlé ze soutěží, které jednotlivé komory nastartovaly už před sedmi roky.

Nová publikace "GMO BEZ OBALU"

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal v letošním roce publikaci věnovanou geneticky modifikovaným organismům. Problematika GMO je stále na evropské úrovni kontroverzním tématem, které ne vždy je prezentováno nezaujatě a s ohledem na dosavadní vědecky podložené studie.

I přes klesající spotřebu inflace roste

ČSÚ včera zveřejnil vývoj inflace a čísla jsou to opravdu vypovídající. Spotřebitelské ceny meziročně vzrostly na 3,3 % (z 3,1 % v červenci), jinými slovy inflace roste. Zrychlení cenového růstu způsobily zejména ceny pohonných hmot o 6,5 % z 3,1 % v červenci.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info