Ministerstvo zemědělství vyhlašuje designérskou soutěž

Designérskou soutěž určenou mladým tvůrcům vyhlašuje Ministerstvo zemědělství. Jejím cílem je, aby mládež do svého jídelníčku častěji zařadila ovoce a zeleninu.

„Cílovou skupinou projektu Zdravá svačina jsou žáci prvního stupně základních škol. Domnívám se, že se jedná o velmi prospěšný projekt, protože má nejen informovat o tom, jaké dopady mají špatné stravovací návyky, ale má ukázat, jakým způsobem jídelníček upravit, aby prospíval zdraví dětí. Zdravou alternativou k sladkým a tučným svačinkám je ovoce a zelenina,“ uvedl ministr zemědělství Petr Bendl.

Do soutěže, jejímž zadáním je „Vymyslete kreativní návrh, jak motivovat děti k tomu, aby ovoce a zeleninu jedly pravidelně a s chutí,“ se mohou od 13. 9. 2012 do 31. 1. 2013 přihlásit studenti středních, vyšších odborných škol a škol vysokých. Registrační formulář najdou na stránkách zdravydesign.eagri.cz.

Soutěžní práce vyhodnotí odborná porota, tvořená zástupcem Ministerstva zemědělství, výživovým poradcem Petrem Havlíčkem a třemi výtvarníky – Dášou Chladovou, Matějem Růžičkou a Jaromírem Santlerem. Porota vybere 10 nejlepších návrhů, které budou zveřejněny. Tři nejlepší získají finanční odměnu. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 1. 3. 2013 v prostorách Ministerstva zemědělství.

Soutěž je součástí informační kampaně na podporu změny stravovacích návyků školáků. Projekt Zdravá svačina se koná pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla.

Více informací k soutěži:

h.sebestova@talkpr.cz

www.facebook.com/zdrava.svacina

Kateřina Böhmová

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info