Ministerstvo zemědělství se účastní World Food Moskva – nejvýznamnějšího mezinárodního potravinářského veletrhu v Rusku

Dnes byl zahájen mezinárodní potravinářský veletrh World Food Moskva, který potrvá do 20. září. Koná se každoročně již od roku 1992. Ministerstvo zemědělství (MZe) se této nejvýznamnější ruské potravinářské výstavy účastní poprvé.

Pro návštěvníky výstavy bude na ploše 65 metrů čtverečních připravena společná expozice MZe a šesti českých potravinářských firem. „Mezinárodní výstava je dobrou příležitostí předvést a pochlubit se výsledky kvalitní práce českých potravinářů. Zároveň je i vhodným místem k navázání a rozvoji obchodních vztahů, kam je z hlediska nedávného vstupu Ruska do WTO výhodné expandovat,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Národní expozice České republiky je koncipována jako otevřený prostor pro informační a propagační stánek MZe a jednotlivé potravinářské firmy. Představí se zde firmy HAMÉ, KOSTELECKÉ UZENINY, MADETA, POLABSKÉ MLÉKÁRNY, RAVY CZ a ÚSOVSKO. Expozice je navržena ve stylu moderního designu s akcentem na propagaci České republiky.

V roce 2011 se veletrhu zúčastnilo 1 420 firem z 64 zemí světa a navštívilo jej 25 950 návštěvníků.

Ruská federace je tradičně největším partnerem ČR v agrárním zahraničním obchodu ze zemí mimo EU. Roční obrat jsou 2 miliardy korun. Saldo vzájemného obchodu je pro ČR vysoce aktivní. Nejvíce se na trhu Ruska prosazuje pivo, mák, nečokoládové cukrovinky a syrovátka.

Kateřina Böhmová

ředitelka Odboru komunikace MZe

 

Tisk

 

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info