Titul Vesnice roku 2012 získala obec Řepice z Jihočeského kraje

V rámci Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů „Písní a tancem" v Luhačovicích byly 15. září 2012 slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Vesnice roku 2012, která se konala již po osmnácté. Letos byl titul udělen obci Řepice z Jihočeského kraje. Na druhém místě se umístila Tvarožná Lhota z Hodonínska a třetí místo obsadila obec Křižánky z okresu Žďár nad Sázavou.

„Cílem soutěže Vesnice roku je povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova. Soutěž upozorňuje na činorodost obcí, jejich představitelů a občanů, kteří se snaží nejen zvelebovat místo svého bydliště, ale i rozvíjet místní tradice a zapojují se do společenského života obce,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Vyhlašovateli soutěže jsou Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo zemědělství, Svaz měst a obcí ČR a Spolek pro obnovu venkova ČR. Nositele ocenění Zlatá stuha za vítězství v krajských kolech soutěže hodnotila od 2. do 8. září 2012 celostátní hodnotitelská komise tvořená zástupci vyhlašovatelů a spoluvyhlašovatelů soutěže. Letošního 18. ročníku soutěže se celkem zúčastnilo 278 obcí ze 13 krajů.

Ministerstvo zemědělství uděluje v rámci soutěže Vesnice roku ocenění Oranžová stuha za příkladnou a dobře fungující spolupráci mezi obcí a zemědělským subjektem (popřípadě místní dobrovolnou organizací myslivců, včelařů, rybářů apod.) při obnově a rozvoji obce. Celostátní komise navštívila a hodnotila obce, které získaly Oranžovou stuhu 2012 v krajském kole, od 13. srpna do 17. srpna 2012. Slavnostní vyhlášení vysledků ocenění Oranžová stuha proběhne společně se Zelenou stuhou v Senátu PČR v Praze v pondělí 24. září 2012. Slavnostní předání ocenění soutěže Vesnice roku 2012 se uskuteční 5. října ve Vesnici roku 2012, v obci Řepice.

Jan Žáček

tiskový mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info