Souhrn událostí uplynulého dne – 17.9.2012

Za drahé vepřové může sucho, ale i biopaliva

Jedna dobrá a jedna špatná zpráva přicházejí z trhu s vepřovým masem. Ta dobrá je, že cenová exploze, která vypukla před několika týdny, se už zastavila. Méně dobrou zprávou je, že ceny vepřového se na původní úroveň nevrátí. Tedy pravděpodobně.

Ministerstvo zemědělství se účastní World Food Moskva – nejvýznamnějšího mezinárodního potravinářského veletrhu v Rusku

Dnes byl zahájen mezinárodní potravinářský veletrh World Food Moskva, který potrvá do 20. září. Koná se každoročně již od roku 1992. Ministerstvo zemědělství (MZe) se této nejvýznamnější ruské potravinářské výstavy účastní poprvé.

Evropská komise potvrdila plán na omezení spotřeby biopaliv

Evropská komise dnes potvrdila, že hodlá omezit podíl biopaliv založených na zemědělských plodinách na celkové spotřebě energie na pět procent. Dodala, že nehodlá prosazovat taková biopaliva, jejichž produkce by vedla ke snižování výroby potravin.

Nízkoemisní zóny jsou šancí pro čistší život v obcích

Obce budou moci omezit vjezd vybraným motorovým vozidlům do svých center. Ministerstvo životního prostředí posílá do vlády návrh nařízení, kterým se stanoví pravidla pro nízkoemisní zóny. V praxi to znamená, že si obec bude moci určit, jaké typy motorových vozidel a kam v rámci svého území vpustí.

CZ Biom kritizuje akční plán státu pro biomasu

České sdružení pro biomasu CZ Biom kritizuje přístup státu k tomuto obnovitelnému zdroji energie. Akční plán pro biomasu pro období 2012 až 2020, který minulý týden schválila vláda, je podle CZ Biom slabý a málo ambiciózní. Nejasnosti provázejí zejména budoucí podporu biomasy, sdělilo dnes ČTK CZ Biom.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info