Souhrn událostí uplynulého dne – 18.9.2012

Bioakademie 2012: Ekologický přístup k živočišné výrobě v jižních Čechách a na Vysočině

Na ekologické farmy v jižních Čechách a na Vysočině zavede účastníky letošní, již 12. ročník mezinárodní konference ekologického zemědělství Bioakademie. Zúčastnění se 20. a 21. září zaměří na hledání odpovědí na otázky spojených se Společnou zemědělskou politikou Evropské unie (SZP) přímo v praxi.

Česká republika převzala významné ocenění za práci v oblasti ochrany ozonové vrstvy

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa převzal z rukou zástupce Programu pro životní prostředí OSN plaketu, která oceňuje 25 let práce České republiky a její významnou roli v ochraně ozonové vrstvy a při plnění Montrealského protokolu.

Nejvíce klesly na Plodinové burze Brno ceny žita

Zatímco ceny některých komodit na Plodinové burze Brno rostly, jiné zaznamenaly naopak pokles. Za uplynulé dva týdny nejvýrazněji vzrostla cena krmného hrachu, nejcitelněji klesla cena žita. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila Plodinová burza Brno.

Obhájce a odpůrce podpory biopaliv se střetnou v duelu

Biopaliva dráždí. Zastánci jejich podpory říkají, že pomáhají zlepšit životní prostředí, zaměstnat lidi v novém oboru a tím podpořit ekonomiku. Odpůrci tyto argumenty odmítají. Podpora biopaliv naopak podle nich přírodě i ekonomice škodí. Obě strany se k tomuto tématu "utkají" na iDNES.cz ve středu od 9:00.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info