Souhrn událostí uplynulých dní – 21. - 23.9.2012

Stanovisko Zemědělského svazu ČR k návrhu státního rozpočtu na rok 2013 v kapitole 329 Mze

V návrhu státního rozpočtu pro rok 2013 je předloženo výrazné snížení kapitoly 329 proti roku 2012 a to o téměř 5,5 mld. Kč. Jedná se tak o krácení o více jak 11%. Tak významné krácení považujeme rozpočtu kapitoly zemědělství jako zcela neadekvátní a vyjadřujeme s ním zásadní nesouhlas.

Ministerstvo životního prostředí připravuje novou legislativu k odpadovému hospodářství

Tématem setkání zástupců Ministerstva životního prostředí se zástupci Evropské komise byla budoucnost nakládání s odpadem v České republice. Schůzky se dále zúčastnili zástupci expertní organizace BiPro, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva financí, Českého statistického úřadu a Svazu měst a obcí ČR.

Ceny vepřového podražily místy až o deset procent

Výrazné zdražení vepřového z posledních týdnů reálně dopadlo na pulty obchodů a restaurací. Některé zvedly ceny jídel z tohoto masa i o deset procent. Podle prezidenta Asociace hotelů a restaurací Václava Stárka nemají restauratéři jinou volbu, neboť mají své marže už tak nízké a každé takové zdražení je pro ně strašné.

Farmářské trhy v Česku mají novou asociaci

Zájmy provozovatelů farmářských trhů v Česku bude hájit nově vzniklá asociace. Představili ji na tiskové konferenci v Praze. Její členové budou muset dodržovat přísnější pravidla a pečlivěji vybírat své prodejce. Za to budou moci označovat svá tržiště logem asociace a požívat dalších výhod.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info