Souhrn událostí uplynulého dne – 2.10.2012

Lesy ČR zastavily těžbu na jednotkách zkrachovalého Less & Forest

tátní podnik Lesy České republiky zastavil těžbu dřeva v místech, kde pro něj pracovala dnes zkrachovalá společnost Less & Forest. ČTK o tom informoval mluvčí LČR Zbyněk Boublík. Less & Forest je podle informací ČTK největším obchodním partnerem Lesů ČR.

České biopotraviny patří na české tabule

Měsíc biopotravin, jímž je září, Agrární komora ČR připomenula veřejnosti zajímavou tiskovou konferencí a vydáním biokuchařky. Na tiskové konferenci novinářům představila biovíno z Templářských sklepů, které se porovnávalo s vínem stejné odrůdové skladby jako z vinic konvenčního zemědělství.

Česká zvěřina jde na odbyt. Zájem je doma i v zahraničí

Výrazně vyšší zájem o zvěřinu v Česku i v cizině registruje už třetí rok firma Zvěřina Berbera z Tachovské Huti na Chebsku, která je největším zpracovatel zvěřiny v ČR s třetinovým podílem na trhu. Firma v roce 2008 vykoupila 190 tun masa, loni 390 a letos očekává minimálně 450 tun.

Dřevozpracující průmysl v ohrožení

Nestává se často, aby se odboráři a podnikatelé spojovali proti vládě ve společném boji za záchranu svého odvětví. Právě to se dnes děje v dřevozpracujícím průmyslu. Po nástupu vlády Petra Nečase rozvinuly Lesy ČR podnikání založené na přiškrcení podniků dřevozpracujícího průmyslu. Zřejmě to ale přehnaly. Lesům ČR v minulém roce vyskočil zisk na neuvěřitelných 5,3 miliardy korun.

Jen na prodej piva nebude třeba koncese

Zvažované zavedení koncesí na prodej alkoholu by se mělo vztahovat kromě lihovin i na víno. Pivo by mělo mít výjimku. Řekl to prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka. Uchazeči o licenci by podle návrhu svazu měli splňovat několik podmínek, mimo jiné by měli být plátci DPH a mít registrační pokladnu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info