Souhrn událostí uplynulého dne – 4.10.2012

Světové ceny potravin podle FAO zůstanou na vysoké úrovni

Světové ceny potravin v září stouply a pravděpodobně zůstanou i nadále na vysoké úrovni. Uvedla to Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cenový index potravin FAO se minulý měsíc zvýšil na 216 bodů ze srpnových 213 bodů. "Je vysoce nepravděpodobné, že v brzké době uvidíme normalizaci cen," řekl agentuře Reuters ekonom FAO Abdolreza Abbassian.

ÚOHS se bude znovu zabývat pokutou za kartel pekařů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude znovu zabývat pokutou 52,8 milionu korun za kartel tří pekárenských firem. Krajský soud v Brně stejně jako předtím Nejvyšší správní soud potvrdil existenci kartelu. Pokutu ale musí ÚOHS lépe odůvodnit. Vyplývá to z rozsudku krajského soudu vyvěšeného na webu ÚOHS.

Nejoblíbenější bioprodejna a nejlepší sedlák PRO-BIO

Ocenění Nejlepší sedlák PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců a Nejoblíbenější bioprodejna za letošní rok převzaly do svých rukou v roce 2012 dámy z východu Čech. Monika Menčíková spolu se svou rodinou v pohraničí vybudovala téměř z ničeho ukázkovou ovčí farmu.

Český grunt změnil jméno na Náš grunt,chce na Slovensko

Společnost Český grunt provozující největší tuzemskou síť farmářských prodejen změnila své jméno na Náš grunt. Hlavním důvodem změny je chystaná expanze na Moravu a zejména na Slovensko. ČTK to dnes sdělila firma, pod jejíž značkou v současnosti v tuzemsku funguje sedmnáct obchodů. Do konce chce zprovoznit tři další prodejny.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info