Souhrn událostí uplynulého dne – 9.10.2012

Ministr zemědělství Petr Bendl schválil sazbu pro výplatu přímých plateb SAPS

Sazba letošních přímých plateb SAPS byla ministrem zemědělství Petrem Bendlem stanovena ve výši 5 387,30 Kč/ha. Polovina z této částky přitom na účty příjemců poputuje již po 16. říjnu. Součástí v létě schváleného balíčku opatření pomoci zemědělcům postiženým letošním jarním suchem bylo totiž rozhodnutí, že část SAPS bude letos vyplacena formou zálohy co nejdříve.

Plocha českých lesů je historicky nejvyšší,dále pomalu roste

Rozloha tuzemských lesů je v současnosti nejvyšší od doby existence zemských katastrů, vyplývá z publikace, kterou dnes představil Český statistický úřad (ČSÚ). Od konce 18. století do roku 2011 tak na území dnešního Česka přibyla více než třetina lesů. Jejich plocha přitom roste zejména na úkor zemědělské půdy.

V 17. kole příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova rozdělí Ministerstvo zemědělství téměř 1,6 miliardy korun

Příjem žádostí o dotaci v 17. kole Programu rozvoje venkova bude probíhat od 17. do 23. 10. 2012. V tomto kole bude rozděleno přibližně 1,6 miliardy korun. Nejvíce peněz půjde na podporu cestovního ruchu, na investice do lesů a na pozemkové úpravy. „Zhruba 1,6 miliardy korun půjde na investice do lesů, na pozemkové úpravy, využívání poradenských služeb.

Jihomoravští rybáři slibují dostatek ryb i přes letní sucha

Kontrolní odlovy jihomoravských rybářů ukazují, že ani velké letošní sucho neohrozí produkci tržních ryb. Těch by mělo být dostatek i na vánočním trhu, kdy je poptávka největší. Už dříve však vyvstal problém s plůdkovými rybami, který se projeví v budoucnu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info