Zemědělský svaz ČR na výstavách v Lysé n. Labem

Do třetice všeho dobrého navštívil Zemědělský svaz se svým projektem „Zemědělství žije!“ další zemědělskou výstavu. Tentokrát byl stánek v obležení, nejen dětských návštěvníků, na výstavišti v Lysé n. Labem, kde se ve dnech 4. – 7. října 2012 konaly dvě spojené výstavy - Zemědělec a Náš chov.

První dva dny výstav byly ve znamení školních výletů a nejčastějšími návštěvníky stánku byly skupinky předškoláků a žáků základních škol. Děti soutěžily v zemědělských znalostech, v poznávání semen, klasů, polních plodin a hospodářských zvířat a formou her a kvízů se dozvěděly mnoho zajímavých a praktických informací o významu zemědělství. O víkendu si své zemědělské znalosti testovali především děti v doprovodu svých rodičů – nejen děti, ale právě i jejich rodiče se snažili oprášit své vědomosti a společně s dětmi soutěžili o zajímavé ceny. V průběhu čtyřech výstavních dní se u stánku zastavilo přes tisíc návštěvníků. Fotografie z akce si můžete prohlédnout na stránkách Facebook – Zemědělství žije!, přímý odkaz zde: http://www.facebook.com/pages/Zem%C4%9Bd%C4%9Blstv%C3%AD-%C5%BEije/181819801943029

Přítomnost naučného stánku na výstavě byla velmi kladně hodnocena jak ze strany pedagogů, tak rodičů i ostatních návštěvníků. Mnohokrát byla oceněna snaha přiblížit dětem a mladým lidem zemědělství, jakožto obor, který je dnes velmi opomíjen a přitom představuje tradiční a zcela zásadní odvětví.

V příštím roce chceme působnost projektu rozšířit a zapojit do jeho realizace zemědělské podniky a zemědělské školy a s jejich pomocí uspořádat více akcí, kde bude možné zvyšovat informovanost o zemědělství a jeho nezastupitelné roli. Chcete-li se do projektu zapojit, kontaktujte sl. Handrejchovou (handrejchova@zscr.cz; 602 790 272).

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info