EKOFILM má nového pořadatele – stalo se jím občanské sdružení Perseus

Mezinárodní filmový festival EKOFILM bude nově pořádat občanské sdružení Perseus, které se stalo vítězem 8. výzvy pro předkládání žádostí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR na 38. – 40. ročník festivalu v letech 2012 - 2014.

Ministerstvo životního prostředí rozhodlo o vítězném organizátorovi na základě odborných posudků, které zpracovali nezávislí experti z oblasti kinematografie, produkce a komunikace. Všichni u vítězného projektu ocenili především inovativní a kreativní návrh realizace, zkušenosti organizátora s pořádáním festivalu obdobného formátu a jeho kvalitní realizační tým se zázemím odpovídajícím akci tohoto významu.

Hodnotitele také zaujalo, že občanské sdružení zvolilo jako místo konání festivalu Ostravu, která je kandidátským městem kultury 2015 a zároveň je symbolem místa s vysokou ekologickou zátěží. Festival se bude konat v nově zrekonstruované části Dolní oblasti Vítkovic, a poskytne tak vhodnou kulisu pro ekologicky zaměřený festival.

Ministerstvo životního prostředí vítá, že sdružení Perseus počítá s časovým a komunitním přesahem festivalu směrem ke školám a ekologickému vzdělávání. Organizátor navíc nabídl propracovanou představu o přípravě mediální kampaně.

Sdružení Perseus bude pořádat tři následující ročníky festivalu. Ten letošní se uskuteční na začátku prosince, další dva ročníky v podzimních měsících.

Původní, 7. výzva pro předkládání žádostí o podporu na projekt EKOFILM, která byla vypsána 28. března 2012, musela být zrušena z toho důvodu, že předložené projekty nesplňovaly požadovanou úroveň kvality.

Ministerstvo životního prostředí následně vyhlásilo novou, 8. výzvu na zajištění organizace festivalu, do které se přihlásil jediný uchazeč – občanské sdružení Perseus. V minulých ročnících byl počet uchazečů obdobný – např. v roce 2011 se do vypsané výzvy na pořádání festivalu přihlásilo pouze sdružení Ekofilm, které se stalo zároveň vítězem a pořadatelem loňského ročníku.

Kontakt pro více informací:

Matyáš Vitík

ředitel Odboru tiskového a marketingu a tiskový mluvčí MŽP

Mobil: 606 111 060

Email: tiskove@mzp.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info