Souhrn událostí uplynulých dní – 23.10.2012

Senát možná zbrzdí vznik Státního pozemkového úřadu

Senát možná zbrzdí vznik Státního pozemkového úřadu, který má nahradit Pozemkový fond a síť pozemkových úřadů. ČSSD dnes v senátním zemědělském výboru přes nesouhlas ministra zemědělství Petra Bendla (ODS) prosadila návrh, aby se vznik nového úřadu o rok odložil. Předseda výboru Jan Hajda (ČSSD) zdůvodnil odklad tím, že není v lidských silách do konce letošního roku změnu řádně zavést.

Farmáři se usazují v kamenných obchodech

Dříve ojedinělí obchodníci s potravinami z farem a od malovýrobců rozjíždějí byznys. Nejdál je řetězec Náš grunt, který provozuje sedmnáct prodejen a do konce roku jich chystá celkem dvacítku. Firmu založili podnikatelé Jiří Málek a Aleš Kotěra přede dvěma lety. Síť nyní budují i pomocí franšízových licencí.

Vepřové maso z Maďarska vydávané za hovězí je i na Slovensku

Obarvené vepřové maso, které Maďaři vydávali za hovězí, se po Švédsku dostalo také na Slovensko. Veterináři podle portálu Sme.sk prozatím nevědí, kolik obarveného masa na Slovensku je a zda se dostalo do prodeje. Podvod vyšel najevo zhruba před týdnem ve Švédsku. Dodávky masa si zde nechali prověřit dovozci, kterým se nezdála barva.

Světový den výživy si odborníci připomenou seminářem o problémech nezdravého stravování a obezity

U příležitosti Světového dne výživy, který si Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) každoročně připomíná 16. října, se pod záštitou náměstka ministra a předsedy Českého výboru pro spolupráci s FAO Martina Hlaváčka, bude konat 24. října 2012 v budově Ministerstva zemědělství seminář o problémech nezdravého stravování.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info