Souhrn událostí uplynulého dne – 24.10.2012

Falešné hovězí z Maďarska do ČR nesměřovalo

Jakmile v uplynulém týdnu Státní veterinární správa zaregistrovala v médiích informaci o falešné maďarské svíčkové, kterou objevily dozorové orgány ve Švédsku, bylo přijato okamžitě následné opatření: Prověřit v místech určení všechny zásilky masa z Maďarska od 1. 10. 2012! Týká se všech krajských veterinárních správ.

Senát schválil zákon, který zavádí aukce emisních povolenek

Senát dnes schválil zákon, který umožní zavést aukce emisních povolenek. Stát může prodejem získat desítky miliard korun, část povolenek ale bude stát moci dávat firmám zdarma. Normu ještě musí podepsat prezident. V letech 2013 až 2020 bude mít ČR k dispozici 645 milionů povolenek. Celkem 342 milionů povolenek půjde do aukcí a 303 milionů dostane český průmysl zdarma.

Poslanci podpořili využití 2,3 mld. Kč z Pozemkového fondu

Sněmovna dnes podpořila v úvodním kole poslanecký návrh, který umožní vládě použít 2,3 miliardy korun z příjmů Pozemkového fondu ČR na zemědělské, lesnické a vodohospodářské účely. Míří do zemědělského výboru. Návrh má rozšířit právo vlády použít peníze z fondu například na Program rozvoje venkova na letošní i příští rok v celkovém objemu 800 milionů korun.

Veleba zůstane v čele Agrární komory do března 2014

Prezident Agrární komory Jan Veleba zůstane ve funkci až do řádného volebního sněmu v březnu 2014, jednomyslně o tom dnes rozhodlo představenstvo největší tuzemské nevládní organizace zemědělců. Veleba, který byl v sobotu zároveň zvolen do Senátu, se o vedení komory v dalším volebním období již ucházet nebude, uvedl dnes na dotaz ČTK.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info