Souhrn událostí uplynulého dne – 30.10.2012

Výzkum: Určujícím faktorem pro spotřebitele je chuť potravin

Pro české zákazníky je určujícím faktorem při výběru potravin jejich chuť. Tento názor potvrdilo 92 % spotřebitelů, naopak 73 % dotázaných považuje za nejdůležitější faktor při výběru potravin cenu. Takové jsou výsledky průzkumu veřejného mínění o kvalitě potravin, který zadalo Ministerstvo zemědělství.

ČSÚ: Výroba masa ve 3. čtvrtletí klesla, nákup mléka také

Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 6,3 procenta na 112.525 tun. O více než desetinu klesla produkce hovězího a telecího, o téměř desetinu byla meziročně nižší také produkce vepřového masa. Výroba drůbežího v meziročním srovnání stagnovala. Nákup mléka klesl o desetinu procenta na téměř 596 milionů litrů.

Ekologické zemědělství obohacuje půdu o uhlík

Ekologický způsob hospodaření umožňuje vázat více uhlíku z atmosféry do organické půdní hmoty než konvenční hospodaření. To vyplývá z analýzy FiBL, v níž bylo použito 74 srovnávacích studií. Ekologický způsob hospodaření umožňuje vázat větší množství uhlíku z atmosféry do organické půdní hmoty a přispívá tak k omezení klimatických změn.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa jednal na společném zasedání vlád České a Slovenské republiky o nízkoemisních zónách

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se spolu s dalšími členy kabinetu zúčastnil společného zasedání vlád České a Slovenské republiky v Uherském Hradišti a v Trenčíně. Se svým slovenským protějškem Peterem Žigou jednal především o vzájemné uznatelnosti plaket v nízkoemisních zónách.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info