Změny na pozicích náměstků ministra zemědělství

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes (s účinností od 1. 11. 2012) jmenoval do funkce 1. náměstka Viléma Žáka (47). Ten dosud na Ministerstvu zemědělství působil jako poradce ministra a zabýval se především problematikou transformace resortních institucí. V nové funkci bude zodpovědný za správní úsek ministerstva.

Vilém Žák je absolventem Vysoké školy zemědělské, v minulosti působil v různých funkcích ve veřejném i podnikatelském sektoru, především v oblasti zemědělství a ochrany životního prostředí.

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes zároveň vyhověl žádosti náměstka ministra pro zemědělskou a rybářskou politiku EU Martina Hlaváčka o uvolnění z funkce z osobních důvodů a poděkoval mu za dosavadní přínosnou práci. Řízením úseku pro zemědělskou a rybářskou politiku EU ministr Petr Bendl s účinností od zítřka dočasně pověřil vrchní ředitelku Jaroslavu Beneš Špalkovou, která společně s Martinem Hlaváčkem vedla jednání o budoucí podobě Společné zemědělské politiky EU na následující programovací období.

Kateřina Böhmová

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info