Souhrn událostí uplynulého dne – 1.11.2012

Plochy se zeleninou za deset let klesly o 30 pct, vzrostl dovoz

Osevní plochy zeleniny v Česku klesly za posledních deset let takřka o 30 procent ze zhruba 12.700 hektarů v roce 2002 na letošních 9171 hektarů. Její dovoz naopak vzrostl o více než polovinu a ze zahraničí nyní pochází zhruba dvě třetiny v tuzemsku snědené zeleniny, vyplývá z údajů Zelinářské unie Čech a Moravy (ZUČM) pro ČTK.

Ředitelem hřebčína v Kladrubech se stal Jiří Jehlička

Novým ředitelem Národního hřebčína v Kladrubech se stal Jiří Jehlička. Dosud působil v genetické komisi hřebčína, nastoupí 15. listopadu. Své jmenování ČTK potvrdil. "Ve středu jsem dostal jmenovací dekret," řekl Jehlička. Sedmapadesátiletý Jiří Jehlička vystudoval obor zootechnika na Vysoké škole zemědělské v Českých Budějovicích.

Novým šéfem Unileveru pro ČR a SR je Florin Trandafirescu

Novým generálním ředitelem společnosti Unilever pro Česko a Slovensko je ode dneška Florin Trandafirescu (49), ve funkci nahradí Moti Kerena, informovala dnes firma ČTK. Keren bude i nadále šéfem nadřízené středoevropské pobočky Unileveru, až dosud vykonával souběžně dvě funkce. Trandafirescu byl dosud generálním ředitelem ruské společnosti Inmarko, kterou Unilever vlastní.

Exšéf LČR: Problémové zakázky IT jsem nevedl, řídil je Sýkora

Bývalý generální ředitel státního podniku Lesy České republiky (LČR) Jiří Novák odmítl, že by měl odpovědnost za policií prošetřovanou stomilionovou zakázku na informační technologie. Novák to dnes uvedl v prohlášení pro ČTK. Lesy ČR minulý týden uvedly, že zakázky vznikly za Nováka. Podle Nováka kontroverzní IT zakázky prý řídil současný generální ředitel podniku Svatopluk Sýkora.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info