Zetor zvýšil zisk více než dvojnásobně

Výrobce traktorové techniky Zetor zvýšil meziročně za tři čtvrtletí konsolidovaný zisk před zdaněním o více než 2,5násobek na 216 milionů korun. Vyplývá to z výsledků, které dnes firma zveřejnila.

„Tak jako v prvním pololetí roku zůstává i nadále hlavním zdrojem našeho zisku vyšší počet prodaných traktorů v kombinaci s příznivým modelovým mixem, tedy vyšším podílem prodejů v segmentu těžších traktorů,“ řekl finanční ředitel Zetor Tractors Petr Veselý. Konsolidované tržby Zetoru a jeho dceřiných distributorských společností v zahraničí za prvních devět měsíců roku meziročně vzrostly o více než 700 milionů korun, tedy o 30 procent.

„Navíc díky prodejům traktorů vyšších výkonových řad s vyšší přidanou hodnotou pro zákazníka, včetně naší hlavní letošní produktové novinky Forterry HSX, se nám podařilo zdvojnásobit čistou ziskovou marži na hodnotu přesahující šest procent,“ doplnil Veselý.

Růst tržeb a marží se podle firmy zároveň pozitivně projevil i v tvorbě cash flow z provozní činnosti, kdy Zetor v ukazateli EBITDA dosáhl úrovně přes 360 milionů korun, což je zhruba o 130 milionů korun více než v loňském roce.

„I přes tradičně nižší prodeje a výrobu v posledních měsících roku očekáváme, že konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním za účetní období roku 2012 přesáhne hodnotu 250 milionů,“ konstatoval Veselý.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info