Souhrn událostí uplynulého dne – 13.11.2012

Změny v zákoně o potravinách usnadní život výrobcům a prodejcům a současně posílí ochranu spotřebitelů

Posílit ochranu zdraví spotřebitelů a jejich informovanost na straně jedné a zvýšit efektivitu výkonu dozoru na straně druhé – takové jsou klíčové motivy rozsáhlé novelizace zákona o potravinách (č. 110/1997 Sb.) a navazující úpravy zákona o Státní zemědělské a potravinářské inspekci (č. 146/2002 Sb.). Oba návrhy zpracovalo Ministerstvo zemědělství a posílá je do meziresortního připomínkového řízení.

Lesy ČR chtějí v roce 2013 růst zisku na více než šest miliard Kč

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) plánuje v příštím roce růst hrubého zisku na více než šest miliard korun. Znamenalo by to nový nejvyšší zisk v historii podniku. Letos firma očekává hrubý zisk 5,5 miliardy korun, loni měla profit 5,28 miliardy Kč. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí podniku Zbyněk Boublík. Lesům ČR patří polovina lesů v zemi.

Obdiv patří dobré práci

České zemědělství dokončuje rozpočtovou dekádu současné společné zemědělské politiky. Byla to dekáda, která přinesla zásadní změny. Tou hlavní byly redukce stavů chovaných hospodářských zvířat, snižování potravinové soběstačnosti a snižování zaměstnanosti. Byla to ale i dekáda politické nestability ve smyslu neobvykle častého střídání osob na pozici ministra zemědělství.

Ředitel Lesů ČR Svatopluk Sýkora rezignoval na funkci

Generální ředitel státního podniku Lesy České republiky (LČR) Svatopluk Sýkora (57) rezignoval. Funkci opustí k 30. listopadu. Dnes to oznámil mluvčí LČR Zbyněk Boublík. Sýkora podnik, kterému patří polovina lesů v zemi, vedl od 1. ledna 2009. Rezignaci Sýkora předal ministrovi zemědělství Petru Bendlovi (ODS) v pondělí 12. listopadu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info