Pivovary Staropramen projdou další fúzí

Na jaro připravovaný přechod pod kanadsko-americkou pivovarskou skupinu Molson Coors je pro Pivovary Staropramen spojen s další fúzí. Současná společnost se od 1. února sloučí s nově založenou firmou Molson Coors Czech, která se poté stane nástupnickou firmou, jež ale následně převezme jméno Pivovary Staropramen.

Důvodem fúze je začlenění společnosti do skupiny nového vlastníka, který v dubnu koupil Pivovary Staropramen a celou středoevropskou skupinu StarBev od CVC Capital Partners za 2,7 miliardy eur (zhruba 68 miliard korun). „Fúzí se zjednoduší organizační struktury skupiny. Ve vztahu k zaměstnancům, obchodním partnerům, zákazníkům a dalším smluvním partnerům se nic nemění,“ sdělil deníku E15 mluvčí pivovaru Pavel Barvík.

Kromě nového IČO tak druhá největší tuzemská pivovarská skupina získá i novou právní formu. Z dosavadní akciové společnosti se stane společností s ručením omezeným, což je oproti akciovce jednodušší právní forma. Změní se tak i řízení firmy, která má dosud čtyřčlenné představenstvo v čele s generálním ředitelem Zbyňkem Kovářem a šestičlennou dozorčí radu.

„V čele společnosti bude pět jednatelů, což je počet odpovídající velikosti firmy. Dozorčí rada nebude zřízena,“ uvedl Barvík. Důvodem změny právní formy je podle něj sjednocení v rámci skupiny Molson Coors, jež u svých společností používá výhradně tuto právní formu. Nástupnická firma také zvýší základní jmění na miliardu korun, což je stejně jako má dosavadní akciová společnost Pivovary Staropramen.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info