Mf Dnes: Na severu Olomouckého kraje se ztrácí dobytek

Osamělá a nehlídaná stáda dobytka na Jesenicku a Šumpersku se stávají cílem útoků zlodějů. Farmáři policii nahlásili hned tři takové krádeže, z toho dvě větší. Na ztráty přicházejí nyní, kdy se dobytek vrací po půl roce z pastvy do stájí. Mnoho farmářů však případy ani nehlásí policii, vypátrat pachatele je podle nich téměř nemožné. Informuje o tom dnes středomoravské vydání Mladé fronty Dnes.

Největší krádež zaznamenala na svých pastvinách Zemědělská společnost Úsovsko, která chová skot na Staroměstsku. Ze stáda zmizelo sedm telat o celkové váze kolem tří metráků. Podle zástupců společnosti muselo jít o organizovanou skupinu. Firma dokonce slíbila odměnu tomu, kdo přispěje k dopadení pachatele.

Další podobnou krádež nahlásil Výzkumný ústav pro chov skotu v Rapotíně na Šumpersku. Při počítání zvířat před ustájením na zimu chybělo pět jehňat a jedna ovce. Další firma Zevyr v Domašově nad Bystřící na Olomoucku našla na pastvě v lese přivázané tele z pastviny s převázanou tlamu, aby nemohlo bučet. Několik kusů ročně odepíše také farma Papůvka u Uničova, která dobytek teprve bude přesouvat.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info