Brněnský předvánoční program obohatí Festival otevřených sklepů

 Brněnský předvánoční kulturní program letos obohatí Festival otevřených sklepů. Svou produkci ve vybraných brněnských sklepech a podzemí představí 33 vinařů, otevřou se sklepy, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Akce se uskuteční o víkendu 8. a 9. prosince. ČTK to řekli pořadatelé z Nadace partnerství.

"I když se o tom moc nemluví, Brno je město vína. Jeho historie je s vínem neodmyslitelně spjata a jeho podzemí sloužilo v minulosti zejména ke skladování vína. My si přejeme, aby i přítomnost Brna byla s vínem pevně spojena," uvedl ředitel festivalu Juraj Flamik.

Organizátoři vybrali kolem třiceti míst se sklepním charakterem. Návštěvníci se s vinaři budou moci seznámit ve známých brněnských restauracích, vinotékách, ale i ve špilberských kasematech nebo v Labyrintu pod Zelným trhem.

"Velikou atrakcí budou také sklepy pod ulicí Hlinky. Otevřeme zde tři soukromé sklepy, do kterých se návštěvníci jinak nedostanou," uvedla manažerka festivalu Eva Kvapilová s tím, že zvláštní pozornost si zaslouží především Moravský sklep.

"V něm bude provázet majitelka sklepů paní Bálintová-Hermannová, vnučka původního majitele a váženého brněnského výrobce vína pana Hermanna, a přiblíží také vinařství a výrobu vína za dob jejího dědečka. Návštěvníci tu uvidí původní vinařské cisterny z první republiky, staré sudy i další vybavení," uvedla Kvapilová.

Autor:  ČTK www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info