Nové zařízení na dávkování chmele

Sudové kompaktní zařízení potřebuje málo energie na svůj provoz, je prakticky bez nároků na údržbu a má přijatelné cenové náklady.

Nové zařízení pro dávkování a homogenizaci chmelového extraktu ve formě 200 kg sudu bylo společně vyvinuto společnostmi CoolSystem a ViscoTec.

Zařízení pracuje podle volby buď polo- nebo plně automaticky. Je kompaktní co se týče své montované konstrukce, potřebuje málo energie, je prakticky bez nároků na údržbu a jeho pořizovací náklady jsou cenově přijatelné.

Před dávkováním je chmelový extrakt podle volby zpracováván v míchacím zařízení nebo speciálně homogenizován. Přeprava extraktu je prováděna prostřednictvím extenzního šnekového čerpadla. Produkt je zpracováván v chladném stavu, přičemž snese i teplotu až do -3 °C, je šetrný a při operacích je požadováno vyloučení přítomnosti kyslíku.

Přepravované množství je stanoveno volumetricky prostřednictvím počtu otáček čerpadla. Při výměně sudu je nahromaděn již předem požadovaný objem ve ventilovém rozvodu, a tudíž je zajištěno, aby bylo v jedné dávce přimícháváno stále stejné dávkované množství extraktu do várky.

Zařízení disponuje speciálním systémem a umožňuje komunikaci se stávající varnou. Varna přijímá objemy chmelového extraktu za určitý konkrétní čas na přesně určenou dávku. Přičemž se stále na procesu podílí i obsluha varny, která je informována prostřednictvím příslušné výměny sudu, o zbytkovém objemu v sudu a o dávkovaném množství. 

Neue Hopfenextrakt-Dosieranlage

BRAUWELT, 2012, 152, č. 39, s. 1147

Objednávka kopie článku

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info