Souhrn událostí uplynulého dne – 22.11.2012

Kormorán velký byl vyřazen ze seznamu zvláště chráněných druhů

Ministr životního prostředí podepsal 6. listopadu 2012 vyhlášku, která omezí ochranu kormorána velkého. Vyhláška vstoupí v účinnost dne 1. dubna 2013. Kormorán velký je podle platné právní úpravy zařazen mezi zvláště chráněné druhy živočichů v kategorii „ohrožený“.

Do Sněmovny dorazila petice za obnovu krajiny

Do Sněmovny dnes dorazila petice, podle níž by měla plynout část dotací zemědělcům na obnovu krajiny. Podepsalo ji přes 20.000 lidí. Sněmovní petiční výbor uspořádá podle místopředsedkyně Hany Orgoníkové (ČSSD) veřejné slyšení. Zemědělská krajina je podle organizátorů petice stále poškozována.

Ministerstvo životního prostředí už vyplatilo v rámci programu Zelená úsporám 19 miliard korun

Necelých 19 miliard korun již rozdělilo ministerstvo životního prostřednictvím programu Zelená úsporám. Státní fond životního prostředí přijal více než 80 tisíc žádostí, z kterých uspělo 96,7 procenta, informovalo ve čtvrtek ministerstvo životního prostředí. "Z celkového počtu 80 664 žádostí jich uspěla drtivá většina, konkrétně 77 971.

Zisk výrobce zemědělské techniky Deere vzrostl o 2,7 procenta

Zisk největšího světového výrobce zemědělské techniky Deere & Co. ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí vzrostl o 2,7 procenta na 687,6 milionu USD (13,7 miliardy Kč). Firmě pomohl vysoký růst prodeje strojů v Severní Americe, který vyrovnal slabší poptávku v zahraničí. Další růst očekává Deere i v letošním fiskálním roce, který začal v listopadu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info