Souhrn událostí uplynulého dne – 29.11.2012

Plochy brambor klesly v ČR za 45 let na desetinu

Pěstební plochy brambor v Česku klesly od druhé poloviny 60. let minulého století na desetinu tehdejších hodnot. Vyplývá to z údajů Ústředního bramborářského svazu. Dlouhodobý pokles ploch pokračoval i letos. Kvůli jejich snížení i nižšímu hektarovému výnosu má být letošní úroda brambor takřka o pětinu nižší než před rokem.

Zemědělci dostanou v příštím roce 600 milionů korun z národních dotací

Více než 340 milionů korun přispěje v příštím roce ministerstvo zemědělství do nákazového fondu. Celkem se národní dotace do zemědělství v příštím roce vyšplhají na 600 milionů korun, odsouhlasil ve středu kabinet premiéra Petra Nečase (ODS). Nákazový fond by měl bojovat proti rozšiřování rinotracheitidy skotu, tedy virovému onemocnění, které snižuje laktaci a plodnost u krav.

Ministr Bendl: Podstatné je nastavení spravedlivých podmínek, které zajistí konkurenceschopnost evropského zemědělství

Diskuze k vybraným aspektům legislativních návrhů k budoucí podobě Společné zemědělské politiky (SZP) byla předmětem dvoudenního jednání Rady ministrů pro zemědělství a rybářství, které se koná v Bruselu. Předmětem jednání ministrů byly reformní návrhy k přímým platbám, rozvoji venkova a společné organizaci trhu.

K ukončení funkce GŘ LČR

Generální ředitel státního podniku Lesy České republiky, s.p. Ing. Svatopluk Sýkora předal dne 12. 11. 2012 ministru zemědělství Ing. Petru Bendlovi své vzdání se funkce generálního ředitele ke dni 30.11.2012 a končí pracovní poměr dohodou ke stejnému dni.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info