Ministerstvo životního prostředí optimalizuje přístup ke zdrojům informací

Na základě rozhodnutí Porady vedení Ministerstva životního prostředí (dále jen „ministerstvo“) ze dne 11.10.2012 bude na ministerstvu k 31.12.2012 ukončen provoz knihovny. Z důvodu revize a následného balení knihovního fondu bude od 10.12.2012 knihovna uzavřena.

Stejně, jako ostatní rezorty, i MŽP se nachází v době značných úspor a výrazného snižování veškerých zdrojů. Proto je i naše ministerstvo nuceno velmi pečlivě plánovat a zvažovat efektivitu vynakládaných prostředků a služeb.

Na základě provedené analýzy rozhodla Porada vedení ministerstva o optimalizaci přístupu ke zdrojům informací a k vytvoření centrální knihovny rezortu Ministerstva životního prostředí. Tento krok není zamezením přístupu k informačním zdrojům, ale povede k seskupení informací na jedno místo, kdy knihovna bude nově v prostorách České geologické služby.

I přes nutné finanční škrty v rozpočtu naší kapitoly a potřebu přistoupit k úspoře finančních prostředků ve všech oblastech našeho rezortu, chceme i nadále optimálně zajistit veškeré důležité služby pro zaměstnance MŽP, zachovat rezortní knihovní fond a do budoucna jej dále rozvíjet.

Čtenáři, kteří mají dosud zapůjčené publikace z fondu knihovny, byli již vyzváni k jejich vrácení. Pro vracení těchto výpůjček bude knihovna otevřena do 7.12.2012, a to v pondělí a středu od 9,00 do 12,00 hodin a od 13,00 do 16,00 hodin. Dále bude vracení výpůjček možné pouze po předchozí domluvě. Jiné služby již knihovna na MŽP poskytovat nebude.

Kontakt pro více informací:

Matyáš Vitík

tiskový mluvčí MŽP a ředitel odboru tiskového a marketingu

Mobil: 606 111 060

Email: tiskove@mzp.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info