Souhrn událostí uplynulého dne – 4.12.2012

Konec plýtvání. Speciální chléb až 60 dní neplesniví

Americká firma vyvinula technologii, která podle ní může zajistit, aby chléb až 60 dní neplesnivěl. Podstatou je jeho ošetření v mikrovlnném zařízení, jež zabíjí spory způsobující tento problém. Informoval o tom zpravodajský server BBC News. Firma tvrdí, že by se tak mohlo podstatně snížit plýtvání chlebem.

Krize v českém jídelníčku. Více pečiva, méně masa a ryb

Spotřeba bílého pečiva v Česku loni meziročně vzrostla o desetinu, lidé jedli také více chleba a dalších výrobků z obilí. Zvýšila se rovněž spotřeba zeleniny, brambor a výrobků obsahujících cukr. Češi naopak konzumovali méně masa, ryb a ovoce než v roce 2010. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Počet výrobků se značkou Klasa vzrostl na 1225

Celkem pět tuzemských potravinářských výrobků dnes nově získalo značku kvality Klasa. Zástupci potravinářských firem dnes ocenění na pražském Žofíně převzali od ministra zemědělství Petra Bendla. Značku Klasa tak v současnosti může používat 1225 produktů od 219 tuzemských výrobců. ČTK o tom dnes informovala komunikační agentura Comunica.

Lesy ČR mají nové smluvní partnery na nezbytné lesnické činnosti, které dříve vykonávala společnost LESS & FOREST

Lesy ČR již zajistily vykonávání nezbytných lesnických činností novými smluvními partnery na všech 29 smluvních územních jednotkách (SÚJ), na kterých dříve pracovala společnost LESS & FOREST s.r.o. V rámci provedených jednacích řízení bez uveřejnění je k dnešnímu dni podepsáno všech 29 smluv.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info