Souhrn událostí uplynulého dne – 5.12.2012

Zemědělci ve Spojených státech hlásí rekordní zisky

Zemědělství se ve Spojených státech stává po několika desetiletích opět velmi výnosnou oblastí podnikání. Farmáři v zemi největšího producenta a exportéra obilovin a zrnin na světě hlásí rekordní zisky. Překážkou nebyly ani přírodní katastrofy a nepříznivé počasí. Největší sucho za uplynulých 50 let vyhnalo ceny pšenice, sóji a kukuřice na několikaletá maxima.

Nové pivo z Radegastu je tmavé a hořké, poputuje i do obchodů

Poprvé v historii uvařili sládci v pivovaru Radegast polotmavé pivo. Ležák s názvem Temně Hořký byl oficiálně uveden do prodeje v den 42. výročí uvaření první várky v nošovickém pivovaru, tedy v pondělí 3. prosince. Pivo se vyznačuje výraznou hořkostí. Unikátní kombinace sladů a vyšší dávka chmele mu dodala nezaměnitelnou plnou chuť a jantarovou barvu.

České biomléko míří za hranice ve dvojnásobném množství

Vývoz přebytků českého biomléka do Německa se zdvojnásobil. Čtvrt roku poté, co družstvo členů PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, našlo odbyt u západních sousedů pro část mléka, o něž nebylo mezi tuzemskými zpracovateli zájem, zvýšily se dodávky na dvojnásobek. Denně tak nekončí 23 000 litrů biomléka zbytečně v konvenční produkci.

Billa, Interspar a Albert chtějí prodávat přes internet

Další obchodní řetězce plánují spuštění vlastních internetových obchodů. Jako první spustilo vlastní e-shop, nabízející zboží každodenní spotřeby, na začátku letošního roku Tesco. Řetězec v příštím roce plánuje zvýšit jeho kapacitu a rozšířit službu do dalších regionů. „Spuštění e-shopu je jednou z hlavních priorit společnosti Spar pro příští rok,“ řekl mediální zástupce Intersparu Aleš Langr.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info