Souhrn událostí uplynulého dne – 6.12.2012

Senát schválil využití 2,6 miliardy korun z Pozemkového fondu

Senát dnes schválil novelu zákona, která vládě umožní využít 2,6 miliardy korun z Pozemkového fondu na zemědělské, lesnické a vodohospodářské účely. Pokud novelu podepíše i prezident, bude moci vláda použít například na Program rozvoje venkova v letošním i příštím roce celkem 800 milionů korun.

FAO: Světové ceny potravin v listopadu klesly nejníže od června

Světové ceny potravin se v listopadu dál mírně snížily. Cenový index organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) klesl o tři body na 211 bodů a sestoupil na nejnižší úroveň od června, sdělila dnes organizace. Minulý měsíc podle FAO klesaly ceny cukru, olejnatých semen a obilnin. Index se dál skládá z cen mléčných produktů a masa.

Trh kukuřice roste téměř v celé Evropě

Evropský trh kukuřice roste, a to co se týče pěstitelských ploch a počtu odrůd, tak i odbytu. Jak uvedla Doris Lütke Brochtrup ze společnosti Kleffmann Group v rámci výročního zasedání Německého výboru pro kukuřici (DMK) v Hannoveru, evropští zemědělci v současné době pěstují kukuřici na celkové ploše 24,1 mil. ha.

V Česku ubylo včelstev i včelařů,produkce medu bude nižší

V Česku ubylo včelstev, nyní jich je 538.000, takřka o 30.000 méně než před rokem. ČTK to dnes řekl Miloslav Peroutka z Českého svazu včelařů. Od loňska ubylo také včelařů. Úbytek chovatelů i včel podle Peroutky souvisí se slabší letošní produkcí medu. Ceny medu zůstávají na loňské úrovni, dodal Peroutka.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info