Souhrn událostí uplynulého dne – 10.12.2012

USA odsoudily požadavky Ruska ohledně dovozu amerického masa

Spojené státy v sobotu odsoudily požadavky Ruska ohledně hovězího a vepřového masa dováženého z USA. Moskva ho chce testovat na obsah na obsah aditiva ractopaminu, které se používá v USA, v některých jiných zemích je ale zakázané. Podle amerických činitelů citovaných agenturou AFP by tyto požadavky mohly být v rozporu se závazky Ruska vůči Světové obchodní organizaci (WTO), jejíž je Moskva od letošního srpna členem.

Kvůli zdražování si lidé za stejné peníze koupí méně

Chleba dražší o dvě koruny, maso o téměř sedm korun, těstoviny dražší o tři koruny, obvyklý nákup dražší o desítky korun. Lidové noviny porovnaly současné ceny v supermarketech s cenami před půl rokem a zjistily, že obchody zdražily většinu zboží. Třeba orientační nákup, který LN provedly v dubnu v Tesku, byl v prosinci o 60 korun dražší.

Ministr zemědělství: V přechodném období je pro nás prioritou zachování plateb SAPS

Vyjednávání o legislativním balíčku k budoucí podobě Společné zemědělské politiky (SZP) Evropské unie po roce 2013 a problematika cukerných kvót byly tématy posledního jednání kulatého stolu k evropským otázkám v zemědělství v tomto roce, které se dnes konalo na Ministerstvu zemědělství.

Jedle bělokorá se díky Lesům ČR vrací do Slavkovského lesa

Lesy ČR intenzivně pracují na úpravě druhové a prostorové skladby lesa na území CHKO Slavkovský les v Karlovarském kraji. Průběžně v tamních lesích navyšují zastoupení jedle bělokoré, která během uplynulých staletí kvůli výjimečnosti svého dřeva využívaného ve stavebnictví a později vlivem zhoršení kvality ovzduší a půd následkem průmyslového rozvoje ztrácela své původní výraznější zastoupení.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info