Souhrn událostí uplynulého dne – 12.12.2012

Veterináři provedli 1000 kontrol tržišť, pokuty přesáhly milion

Státní veterinární správa (SVS) od začátku letošního roku do konce listopadu provedla více než tisíc kontrol prodeje potravin na trzích. Výše uložených pokut přesáhla milion korun. ČTK to dnes řekl mluvčí SVS Josef Duben. Nejčastěji kontroloři zjistili špatné značení zboží, neznámý původ potravin a prodej prošlých výrobků.

Příští rok bude těžký, očekávají pekaři

Průmysloví pekaři se dívají na příští rok s obavami. Prvním důvodem je letošní neúroda obilí a růst cen mouky, energií a pohonných hmot, což ale zřejmě nebudou moci plně promítnout do odbytových cen obchodům. Druhým důvodem obav je totiž pokračující tlak obchodních řetězců, přes něž se prodávají dvě třetiny pečiva, na co nejnižší ceny i snaha o vyšší podíl pečiva rozpékaného z polotovarů přímo v prodejnách.

Na Plodinové burze Brno rostly mírně ceny všech komodit

Na Plodinové burze Brno rostly v posledních dvou týdnech ceny všech sledovaných komodit, ale jen velmi mírně. Významněji stoupla pouze cena krmné pšenice a krmného ječmene. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila Plodinová burza Brno. "Poslední burzovní seance roku 2012 přináší fixaci cen u sledovaných komodit. Zvýšení ceny se projevilo u krmné pšenice až o 176 korun za tunu a u krmného ječmene až o 161 korun za tunu," uvedl generální sekretář plodinové burzy Karel Zezula.

Klimatická konference OSN v Dauhá: Zbylo zoufalství. A naděje

Právě skončená klimatická konference v Dauhá nepřinesla žádný pokrok ve snižování emisí skleníkových plynů. Pro ty, kterých se klimatické změny nejvíce dotýkají, je do důvod k zoufalství. A zdá se, že klimatické konference OSN jsou zatím i jediná naděje. Jiná globální snaha tu není, napsala agentura Reuters.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info