Souhrn událostí uplynulého dne – 13.12.2012

Eurostat: Zisk zemědělství v ČR letos mírně klesne na 15,7 mld.Kč

Letošní zisk českého zemědělství by podle předběžného odhadu, který zveřejnil Evropský statistický úřad (Eurostat), měl klesnout na 15,7 miliardy korun. Bylo by to o 1,4 miliardy korun méně, než činil loňský rekordní výsledek. Údaje dnes ČTK poskytl Český statistický úřad. Pokud se odhad naplní, byl by to druhý nejvyšší zisk odvětví v historii.

Klaus podepsal možnost využít 2,6 mld Kč z Pozemkového fondu

Prezident Václav Klaus podepsal novelu zákona o Pozemkovém fondu, která vládě umožní využít 2,6 miliardy korun z fondu na zemědělské, lesnické a vodohospodářské účely. Informoval o tom dnes prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Kabinet tak bude moci použít například na Program rozvoje venkova v letošním i příštím roce celkem 800 milionů korun.

Publikace Ministerstva zemědělství prezentuje české produkty úspěšné na zahraničních trzích

Ministerstvo zemědělství vydává pravidelnou publikaci, která obsahuje podrobné informace o českém zahraničním obchodě se zemědělským a potravinářským zbožím (AZO), letos má název "Za hranice EU". Hlavním tématem letošního vydání publikace je prezentace českých výrobků a zboží, které se s úspěchem prosazují v zemích mimo Evropskou unii.

Zpráva o životním prostředí České republiky 2011

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa předložil vládě Zprávu o životním prostředí České republiky 2011. Zpráva obsahuje 30 klíčových indikátorů včetně jejich vyhodnocení. Ve Zprávě jsou nastíněny pozitivní a negativní trendy současného vývoje životního prostředí v oblastech.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info