Energie v nápojovém průmyslu

V Evropské unii a ve Spolkové republice Německo již léta probíhá rozvoj budování agroenergie. Výroba a využívání agroenergie prodělávají v poslední době významný rozvoj. Díky Německu byl zaveden energetický zlom a neustálé zvyšování cen ropy souvisí se současnou energetickou politikou spolu s placením daní za tuto komoditu. Již řadu let je stále více zemědělské plochy využíváno pro produkci subvencované agroenergie a tudíž je odňato potravinářské produkci. Úroveň agrárních cen spolurozhoduje o cenách ostatních energií.

Síť řady německých výrobců potravin (mimo jiné zastoupený Svazem německých pivovarníků, Svazem soukromých pivovarů, Německým svazem sladoven, Spolkovým svazem německých výrobců lihovin, Spolkovým svazem německých vinařů, Spolkem mlékárenského průmyslu) podporuje a zároveň vyžaduje v rámci přeměny energie jak z energetického, tak i z klimatického hlediska, ale také z důvodů dostatečného zajištění výživy, které ovlivňuje současný systém čerpání agroenergií znovu narůstajících surovin. To vede k neprodlenému ukončení tohoto cíle mimo jiné prostřednictvím změny zákona o obnovitelných zdrojích energie, přičemž se počítá s tím, že to přinese ještě další přínos. Förderung umgehend beendenGETRÄNKE INDUSTRIE, 2012, 66, č. 11, s. 14-15

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info