Vánoční dárek Lesů ČR: 20 vánočních stromků pro pacienty českokrumlovské nemocnice a 30 vánočních stromků Domovu pro matky s dětmi v Hradci Králové

Snahou Lesů ČR v adventní době je,  aby pokud možno klidnou a pohodovou vánoční atmosféru mohli prožívat i lidé, kteří z nejrůznějších příčin nemohou Vánoce trávit v příjemném prostředí svých domovů a ve společnosti nejbližších členů rodiny.  Právě z těchto důvodů proto Lesy ČR zítra věnují 20 vánočních stromků (smrčků) pacientům nemocnice v Českém Krumlově v Jihočeském kraji a 30 vánočních stromků již tento týden darovaly Domovu pro matky s dětmi v Hradci Králové – středisku Oblastní charity Hradec Králové.

„Věříme, že vánoční stromky potěší nejen pacienty českokrumlovské nemocnice, u kterých bude nutná hospitalizace i v průběhu vánočních svátků, ale také děti společně s jejich maminkami či tatínky v hradeckém Domově. Doufáme, že všichni, i přes ne zcela ideální životní situaci, prožijí Vánoce v klidu a pohodě,” vysvětluje tiskový mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík.

Domov pro matky s dětmi v Hradci Králové poskytuje sociální služby lidem v nepříznivé sociální situaci, například při ztrátě bydlení, v ohrožení života nebo v případě sociálního vyloučení. Jde zejména o maminky či tatínky s dětmi nebo těhotné ženy a to především z Hradce Králové a Královéhradeckého kraje, případně z celé ČR. Jedna pětina všech klientů jsou oběti domácího násilí. „Díky dárku Lesů ČR bude mít každá maminka ve svém pokojíčku pravý vánoční stromeček. Pro naše malé klienty se tak vánoční svátky stanou veselejší a ještě více jim tak pobyt u nás bude připomínat pravý domov, který ztratily,” uvádí vedoucí Domova Zdeňka Koutníková.

V českokrumlovské nemocnici bude stromek umístěn do každého pokoje, kde zůstává pacient na svátky. „Bereme to jako malý dárek, který vnese trochu vánoční vůně a nálady do jinak převážně sterilních prostor nemocnice, “ podotýká předseda představenstva Nemocnice Český Krumlov Jaroslav Šíma. Nemocnice dokonce v případech, u kterých to zdravotní stav pacientů dovolí, umožní, aby na pokoji na Štědrý večer mohl Vánoce společně s pacientem oslavit i jeden z jeho příbuzných. Pobyt přitom nemocnice příbuznému umožní zdarma. „Za finanční úhradu pak nabídneme i štědrovečerní menu,“ dodává Jaroslav Šíma. Vyhlášená kuchyně českokrumlovské nemocnice bude na Štědrý den servírovat k obědu rybí polévku, dušeného kapra na kmíně a bramborový salát či kaši. Místo cukroví pak jablkový závin. K večeři se bude podávat šunkový aspik případně sýrový dort.

KONTAKT:

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tel.: +420 724 813 301

E-mail: Boublik@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

  • · Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).
  • · Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info