Souhrn událostí uplynulého dne – 20.12.2012

Agrofert se rozrostl. Koupil distribuční síť zemědělských komodit v Maďarsku

Skupina Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše se dále rozrostla. Ke konci listopadu dokončila převzetí distribuční sítě zemědělských komodit od maďarské firmy IKR Zrt. Letošní obrat převzatých aktivit dosáhne zhruba 2,7 miliardy korun, do Babišova holdingu přejde 445 zaměstnanců.

Sněmovna schválila rozpočet SZIF, klesne na 34 miliard korun

Poslanecká sněmovna schválila rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu na příští rok. Fond bude mít 33,9 miliardy korun, což je o více než pět miliard nižší částka než letos. Fond zajišťuje především vyplácení agrárních dotací. Z celkové částky má být 32,3 miliardy použito na společnou zemědělskou politiku.

Česká republika bude místopředsednickou zemí evropské asociace ELARD

Česká republika bude v roce 2013 místopředsednickou zemí Evropské asociace LEADER pro rozvoj venkova (ELARD). Bude mít ojedinělou příležitost ovlivnit směřování politiky venkova i využití komunitně vedeného místního rozvoje v budoucím období a prosadit priority a zájmy České republiky v této oblasti.

Čeští vinařští odborníci si přivezli z Francie ocenění za knihy

Čeští vinařští odborníci si přivezli z Francie významná ocenění od Mezinárodního úřadu pro révu a víno (OIV). V kategorii víno a zdraví první cenu získala kniha Víno na zdraví od Milana Šamánka a Zuzany Urbanové. V kategorii vinohradnictví zvítězila učebnice Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví od Pavla Pavlouška. ČTK to dnes řekli zástupci Vinařského fondu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info