SZPI v K. Varech zavřela Penny market kvůli hlodavcům v prodejně

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v pondělí zavřela prodejnu Penny market v Karlových Varech v ulici Stará Kysibelská. Důvodem byl myší trus v prodejně a další stopy po výskytu hlodavců včetně ožraných potravin. Jelikož provozovatel splnil podmínky nařízené inspekcí, povolila mu dnes prodejnu opět otevřít. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Inspekce zjistila, že prodejna nesplňovala podmínky, které by umožňovaly zachovat zdravotní nezávadnost potravin, prodejnu tedy ihned uzavřela a zakázala prodávat potraviny, které nesly stopy přítomnosti hlodavců. Penny market zajistil pomocí specializované firmy deratizaci a po opakované kontrole mohl opět otevřít. Inspekce zahájila s provozovatelem správní řízení o uložení sankce.

V letošním roce měl Penny market problémy v Blansku. Inspekce zde v únoru našla nadstandardně velké množství zkažených uzenin, masa a sýrů. Podle Kopřivy se za tyto prohřešky uděluje obvykle pokuta v rozmezí desetitisíců až statisíců korun.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info