Soutěž Česká biopotravina roku 2013 zahájena
22.04.2013 | bio-info.cz
Dvanáctý ročník soutěže Česká biopotravina roku začíná. Výrobci biopotravin z tuzemských surovin i samotní ekologičtí zemědělci se mohou zúčastnit klání o titul Česká biopotravina roku 2013.
Výrobci biopotravin z tuzemských surovin i samotní ekologičtí zemědělci se mohou zúčastnit klání o titul Česká biopotravina roku 2013. Soutěž organizuje PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců v 7 kategoriích.
„Zájem o biopotraviny stoupá. Zvlášť ty s českým původem si zaslouží velkou pozornost. Jejich kvalita je díky přísným podmínkám výroby vysoká, a to ať se již jedná o výrobky významných producentů či malých farem, kde vznikají regionální potraviny v malých sériích – takřka originály,“ říká Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.
Předsedou odborné poroty, která na konci srpna vybere vítěze, je Pavel Maurer, vydavatel prestižního výběru nejlepších českých restaurací a organizátor gastronomické slavnosti Prague Food Festival. Držitel titulu vzejde z oceněných v dílčích kategoriích:
* Mlýnské a pekárenské výrobky
* Mléko a mléčné výrobky
* Maso a výrobky z masa
* Nápoje alko a nealko, kromě biovína
* Ovoce, zelenina a výrobky z nich
* Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky
* Biovíno
Přihlášky je nutné doručit na adresu PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců do 23. srpna 2013. Hodnocení vzorků proběhne v posledním srpnovém týdnu. První týden v září – Měsíci biopotravin již bude znám vítěz. Ocenění budou předána při slavnostním večeru u příležitosti mezinárodní konference Bioakademie 11. září 2013 na zámku v Lednici. Odměnou pro celkového vítěze bude například zájezd za inspirací na veletrh BioFach do Norimberku.
Soutěž Česká biopotravina roku 2013 se koná za dohledu kontrolní a certifikační organizace KEZ o.p.s. Partnerem soutěže je Nurnberg Messe GmbH v zastoupení společnosti PROveletrhy, s. r. o.
Sobota, 20. duben 2013
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



