Čeští vinaři získali tři zlaté na světové přehlídce růžových vín

Čeští vinaři získali tři zlaté a 12 stříbrných medailí na světové přehlídce růžových vín v Paříži. Celkem ve Francii soutěžilo 15 českých vinařství. Z Paříže vezou o jednu zlatou více než v loňském roce. V tiskové zprávě to uvedl Vinařský fond.

Přehlídka Le Mondial du Rosé se konala v Paříži od 20. do 22. dubna. Soutěž se specializuje výhradně na růžová vína.

Z 34 vzorků českých vín byli nejúspěšnější BM Vinařství s Zweigeltrebe rosé, ledové víno 2011, Tomáš Krist a jeho Cabernet Sauvignon rosé, výběr z hroznů 2012, třetí českou zlatou medaili získaly Vinné sklepy Lechovice za Frankovku rosé, ledové víno 2007.

Růžová vína jsou tradičně letním pitím zejména pro svou svěžest a lehkost, kterou vynikají. "Naši vinaři se v posledních letech soustředí právě na produkci růžových vín. Je to reakce na stále vyšší poptávku spotřebitelů, kteří žádají kvalitní domácí produkty, a těmi moravská a česká růžová vína bezesporu jsou," uvedl hlavní sommeliér Národního vinařského centra Marek Babisz.

Moravská a česká růžová vína sklízela úspěchy na Le Mondial du Rosé i loni, kdy moravští a čeští vinaři přivezli dvě zlaté a osm stříbrných medailí.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info