Zahájení Regionální potraviny se zúčastnili hned dva členové Společnosti mladých agrárníků
03.05.2013 | Agris
Tiskové konference konané 2. května k příležitosti zahájení nového ročníku soutěže Regionální potravina, se zúčastnili hned dva zástupci Společnosti mladých agrárníků David Smetana z Hradce Králové a František Němec z Netína. Oba zde představili svůj příběh a význam ocenění Regionální potravina jak pro ně tak pro Společnost mladých agrárníků, která podporuje propagaci venkova a podnikání mladých lidí v zemědělském oboru.
Ministerstvo zemědělství uděluje každoročně ocenění Regionální potravina těm nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Se svými produkty uspěli vloni také mladí agrárníci - David Smetana se svým zelným salátem s koprem a František Němec s Tvaroháčkem.
„Tento projekt může být inspirací pro spotřebitele, aby si kupovali kvalitní regionální potraviny. Našim cílem je poskytovat to nejlepší, co máme. Odměnou jsou spokojení zákazníci, kteří se vrací,“ reagoval František Němec, viceprezident Společnosti mladých agrárníků, který hospodaří na Vysočině a věnuje se zpracování mléčných a masných výrobků.
Podle mladých agrárníků se začíná postupně měnit spotřební chování Čechů. Ti si uvědomují, že kvalita potravin výrazně ovlivňuje zdraví člověka, a proto stále více vyhledávají regionální producenty. „Víme, co prodáváme a nedovolíme si spotřebitele šidit a nabízet podřadné produkty. Supermarkety se snaží konkurovat cenou, ale když porovnáte chuť naší zeleniny a zeleniny dovezené v kamionech přes půl Evropy, poznáte jasný rozdíl. Navíc tím, že zelenina a další produkty nejsou dováženy, šetříme životní prostředí,“ upozorňuje zemědělec David Smetana.
Kontakt: David Smetana, tel. 777 741 474, e-mail: info@smetanuvstatek.cz
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



