Tržby výrobce müsli Emco loni poprvé převýšily 1 mld Kč

Tržby předního českého výrobce cereálních produktů Emco loni poprvé v historii překonaly hranici jedné miliardy korun, když se meziročně zvýšily o 6,3 procenta. Hrubý zisk zůstal na předloňské úrovni 27 milionů Kč. Vývoz společnosti vzrostla téměř o 40 procent. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Emco si loni udrželo vedoucí pozici na českém trhu v kategorii ovesných kaší, kterých vyprodukovalo přes 600 tun. Má na něm zhruba 75procentní podíl. V kategorii müsli, jehož produkce vzrostla o 16 procent, patří firmě polovina domácího trhu.

Firma vyvezla výrobky v hodnotě 224 milionů korun, což bylo o 39 procent více než v roce 2011. V současné době společnost vyváží své produkty do 45 zemí. Největšími odběrateli jsou USA, Dánsko, Maroko, Egypt a Polsko.

"Loni jsme také významně investovali do našeho nového závodu Hrdlech, který bude dokončen v tomto roce. Rozšířením výroby budeme schopni pokrýt vzrůstající poptávku a nadále nabízet konkurenceschopné ceny," uvedl generální ředitel firmy Zdeněk Jahoda.

Významnou část obratu společnosti tvoří dovoz a distribuce zahraničních značek jako například Panzani, Alpro Soya a Carbonell.

Emco vzniklo v roce 1990 původně jako distribuční firma zaměřená na dovoz potravin. Má čtyři výrobní závody - v Brně, Bohumíně na Karvinsku, ve Vřescích na Táborsku a Hrdlech na Litoměřicku.

(ČTK)

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info