České potraviny se značkou KLASA mají v Maďarsku úspěch

Ve znamení české kultury a gastronomie je letošní turistická sezona v Maďarsku. Akce, které se konají od června do září na různých místech země, odstartovaly České pivní dny ve městě Kapuvár. Do konce června se koná již tradiční pivní festival v Budapešti, na jehož loňském ročníku mohli návštěvníci ochutnat téměř 60 druhů českých piv.

V letošní nabídce alkoholických nápojů jsou i likéry a piva, které získaly národní značku kvality KLASA. Návštěvníci gastronomických festivalů v Maďarsku tak mohou ochutnávat například Fernet Stock Citrus, Bernard Černý ležák i Sváteční ležák, Zubr Classic a Samson 10. Všechny tyto nápoje získaly značku KLASA v loňském nebo letošním roce, a rozšířily tak nabídku v Maďarsku oblíbeného dobrého českého piva. 

Čeští potravináři se kromě Budapešti představí také ve městě Tata při příležitosti festivalu Voda, hudba, květiny (28. – 30. 6.), na Květinovém karnevalu v Debrecenu (16. – 20. 8.) a začátkem září opět v Budapešti v rámci České vesničky (6. – 8. 9.).

Dny české kultury a gastronomie jsou projektem, na jehož přípravě se podílí velvyslanectví ČR v Budapešti a maďarští partneři, nabízejí široké veřejnosti bohatý program. Cílem letošních akcí je dodat nové impulzy česko-maďarské spolupráci a především podporovat zájem o Česko.

Tiskové oddělení MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info