Školáci a studenti vystavují v Národním zemědělském muzeu

Nejlepší práce dětí, které se zúčastnily soutěže každoročně vyhlašované Ministerstvem zemědělství u příležitosti Světového dne vody, jsou do 14. července k vidění v Národním zemědělském muzeu v Praze. Odborná porota tvořená zástupci pořadatele vybírala z prací, které pro 7. ročník soutěže nazvané Na stejné vlně vytvářely stovky dětí z celé České republiky. Vítězi se stali pardubičtí prvňáčci a gymnazisté z Bílovce.

Každý ročník soutěže se snaží vodu představit z jiného pohledu. A protože letošní rok byl Mezinárodním rokem pro vodní spolupráci, byla zvolena forma týmové soutěže. Její název Na stejné vlně odrážel hlavní cíl letošního ročníku, a to snahu o vzájemnou spolupráci.

Do soutěže, pro kterou letos byly vyhlášeny zcela nové kategorie, mohly své týmy přihlásit základní školy, víceletá gymnázia, volnočasové kroužky a instituce. Porota vybrala tři nejlepší práce v každé kategorii a některým dalším udělila čestné uznání.

Vítězem první kategorie, a to Fotografie obrazců a uskupení - pro žáky I. stupně základních škol, se stala třída prvňáčků ze ZŠ Závodu míru z Pardubic, která vytvořila obrazec plameňáka v jezírku. Nejvyšší ocenění v druhé kategorii, kterou byl Projekt - pro žáky II. stupně základních škol a nižších tříd víceletých gymnázií, získala kvarta z Gymnázia Mikuláše Koperníka z Bílovce. Studenti z Moravskoslezského kraje do svého rozsáhlého projektu „Život vody a její zajímavosti“ zapojili nejen svoje gymnázium a žáky sousední základní školy, ale i veřejnost.

Tiskové oddělení MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info