Francie plánuje intenzivní výstavbu nových zařízení na výrobu bioplynu

Francie chce do roku 2020 zvýšit počet zemědělských bioplynových stanic ze současných 90 přibližně na 1 000.

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Zatímco výstavba zemědělských bioplynových stanic v Německu silně poklesla, Francie chce intenzivněji podporovat výstavbu nových zařízení. Cílem vlády je zvýšit počet zemědělských bioplynových stanic ze současných 90 zhruba na 1 000 do roku 2020.

K investicím do zařízení na výrobu bioplynu by měly zemědělce nalákat lepší bonifikace za elektřinu vyrobenou z těchto zařízení a méně byrokracie. Vláda odhaduje, že k dosažení cíle budou zapotřebí až 2 mld. EUR. Rozvoj by však navzdory podpůrným opatřením mohly zbrzdit vysoké investice a chybějící daňové pobídky.

Nelibost v současné době vzbuzuje ve Francii návrh Evropské komise snížit podíl biopaliv první generace do roku 2020 z 10 na 5 % a zohlednit nepřímé změny ve využívání půdy (ILUC). Francie patří k pěti největším producentům a spotřebitelům biopaliv v EU. Aktuálně se zde přimíchává okolo 7 % biopaliv.

DLG-Mitteilungen, 2013, č. 6, s. 10

http://www.nzpk.cz/objednavka-reprograficke-sluzby/

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info