Radegast nabídne ojedinělé pivo

Nové pivo pro letní sezonu uvádí na trh Radegast. Ve stovkách hospod na Moravě a Slezsku se bude čepovat Radegast Letní Krýgl.

Světlé výčepní pivo obohacené o přírodní aroma citrusových plodů si ponechává výraznou hořkost charakteristickou pro pivo Radegast. Tato pivní kategorie je odlišná od míchaných nápojůz piva, takzvaných radlerů a není dosud v Česku příliš zastoupená. Výjimečné pivo Radegast Letní Krýgl si budou moci vychutnat i návštěvníci festivalu Colours of Ostrava.

„Fanouškům Radegastu přinášíme letní várku piva, které patří do zatím neprobádané oblasti českého pivovarnictví. Tou jsou jemně ochucená světlá výčepní piva. Nové pivo si uchovává svou výraznou hořkost, která je doplněna říznými letními tóny citrusových plodů. Je tedy ideálním letním osvěžením pro pravé chlapy. Rád bych zdůraznil, že nejde o pivní mix – radler, ale zcela odlišný produkt," přiblížil novinku od nošovických sládků marketingový manažer značky Radegast Karel Kraus.

Radegast Letní Krýgl je vařen tradičním způsobem ze stejných surovin jako ostatní piva Radegast. V konečné fázi vaření je navíc hořké pivo obohaceno o přírodní aroma citrusových plodů. To je znatelné při napití, které následně střídá příjemná doznívající hořkost. Radegast Letní Krýgl má obsah alkoholu čtyři procenta.

Radegast Letní Krýgl budou během léta čepovat stovky hospod na Moravě a Slezsku. Pivo si vychutnají také návštěvníci festivalu Colours of Ostrava. „Bohatá chuť naší letní novinky ideálně zapadne na festival, který je pestrobarevnou přehlídkou hudby z celého světa," dodal Karel Kraus.

A co novince říkají samotní Deníkem osloveni „pivaři"? Já na nějaké novoty moc nejsem, piji klasickou desítku. Ale nemám nic proti tomu, když někdo má rád něco jiného," řekl pětapadesátiletý Vladimír Morec z Frýdku-Místku. „Když se nějaké nové pivo objeví, tak jej vyzkouším. Ale nějak speciálně ho nevyhledávám," svěřil se Petr Strnadel z Frýdku-Místku.

Autor: Tomáš Machálek

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info