Inspekce zavřela zdevastovaný sklad s cukrem

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila ve Zvoleněvsi na Kladensku sklad cukru, který byl určen pro výrobu nealkoholických a alkoholických nápojů. Na zemi byly kaluže vody, na stěnách plísně. Firma, které sklad patří, se ale ohradila. Cukr prý není určen pro potravinářství.

„Sklad měl celkově devastovaný charakter, který se vyznačoval všudypřítomnými nečistotami, plísní na stěnách, podmáčenou podlahou včetně kaluží a množstvím předmětů nesouvisejících se skladováním potravin,” popsal mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

V prostorách bylo uskladněno 350 tun cukru a 30 tun fruktózy a hodnotě asi čtyři milióny korun. Sklad patřil společnosti VUC Services.

Její jednatel Daniel Spencer ale Novinkám sdělil, že uskladněná surovina rozhodně není určena pro výrobu potravin. Cukr se navezl k cukrovaru a je určen k tomu, aby se z něj v budoucnu udělalo atestované krmivo pro zvířata.

Inspekce prý nemluvila s nikým z vedení firmy, kdo by situaci vysvětlil. Zboží prý rozhodně nemá hodnotu čtyř miliónů, ale nanejvýš několika stovek tisíc.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info