Škroby modifikované fyzikálními postupy

V souladu s trendem omezování přídatných látek označených e-kódem vyvíjí firma Ingredion fyzikálně modifikované škroby, které stejně jako nativní škroby a na rozdíl od chemicky modifikovaných škrobů nemají přiřazen E-kód (jejich přítomnost v potravině je ovšem samozřejmě rovněž na obalu uváděna). Tzn. splňují požadavky na tzv. „Clean –label“.

Tyto fyzikálně modifikované škroby mají obdobné vlastnosti jako chemicky modifikované, odolávají vysokým teplotám – i při ohřevu přímou parou, odolávají kyselosti, jsou chuťově neutrální a navíc nezpůsobují maskování charakteristické příchuti a aroma produktu. Mohou nahradit chemicky modifikované škroby, ale v některých případech i hydrokoloidy.Jsou vyvíjeny fyzikálně modifikované škroby pro různé typy potravin: mléčné produkty, polévky, omáčky, hotová jídla, majonézy, dresinky, pečivo. Nedávno byl na trh uveden nový produkt „Novation Endura". Tyto přísady lze vyvíjet i podle konkrétních požadavků zákazníka.

Lebensmittel-Technologie, 46, 2013, č. 4, s. 34-35

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info