V Horních Kounicích shořel kombajn. Za dva miliony korun

Zcela zničený kombajn a škoda dva miliony korun. Takový je výsledek středečního večerního požáru kombajnu na poli u Horních Kounic na Moravskokrumlovsku. I když požár zničil celý stroj, na pole se plameny nerozšířily.

Krajské operační a středisko hasičů vyslalo k požáru profesionální jednotku ze stanice v Moravskem Krumlově společně s dobrovolnými jednotkami Horní Kounice, Čermákovice a Medlice.

„Před příjezdem jednotek se snažil řidič kombajnu dvěma hasicími přístroji vzniklý požár hasit, ale jeho snaha byla marná. Po deseti minutách od ohlášení události byla na místě první jednotka, která oznámila operačnímu středisku, že kombajn je celý v plamenech," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Na uhašení požáru hasiči vytvořili tři útočné proudy s vodou. „Během dvaceti minut dostaly jednotky plameny pod kontrolu, aby se nešířily dál. Po devatenácté hodině hasiči plameny zcela zlikvidovali a po půl osmé odjeli zpět na své základny," dodal Dvořák.

Požár způsobil na stroji škodu ve výši téměř dva miliony korun. „Majitel vypočítal, že hasiči uchránili svým zásahem řepku na patnáctihektarovém poli v hodnotě šest set tisíc korun," dodal mluvčí. Příčinu vzniku požáru hasiči vyšetřují.

Autor: Dalibor Krutiš

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info