Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 8. 2013

Polí ubývá, sklizeň obilovin však letos vzroste

Zemědělci mohou očekávat lepší sklizeň než loni. Podle odhadů Českého statistického úřadu vzroste sklizeň základních obilovin o 857 tisíc tun. Celkově by tak mohla dosáhnout více než 6,5 milionu tun. O čtvrtinu vyšší výnosy než loni očekává ministerstvo zemědělství.

Letošní rok pro vinaře na Hradišťsku není dobrý, trápí je sucho

Letošní rok pro vinaře na Uherskohradišťsku zatím nevypadá dobře. Trápí je velké sucho. Hrozny nedozrávají, řekla dnes ČTK ředitelka okresní agrární komory Uherské Hradiště Karla Malinová. Ještě před čtrnácti dny jsme se domnívali, že vinaři nebudou mít problémy s extrémním suchem. Již se ale začaly projevovat choroby, které se těžko zvládají chemickým ošetřením.

Senátní výbor podpořil úpravu splátek při prodeji státní půdy

Senátní ústavně-právní výbor dnes podpořil novelu zákona, která zemědělcům ponechává možnost splácet zemědělskou půdu nakoupenou od státu i v případě, že tuto půdu převedou na své přímé příbuzné nebo na firmy a družstva, v nichž působí.

Na Zemi živitelce se představí 580 subjektů, méně než loni

Na 40. ročníku agrosalonu Země živitelka se představí 580 vystavovatelů a obchodníků z 21 zemí, meziročně o desetinu méně. Na českobudějovickém výstavišti se akce bude konat od 29. srpna do 3. září. Zahájení se zúčastní prezident Miloš Zeman a ministr zemědělství Miroslav Toman, národních dožínek pak premiér Jiří Rusnok. Loňský ročník výstavy navštívilo 100.000 lidí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info