Za poznáním života na rodinné farmě do Krnova

Letošní poslední prázdninové Farmářské slavnosti zavedou zájemce o bližší poznání života na venkově jen pár desítek metrů od polské hranice, konkrétně na rodinnou farmu manželů Löwenthalových do Krnova. Stane se tak v sobotu 24. srpna, celodenní akci pro rodiny s dětmi pořádá Ministerstvo zemědělství ČR spolu s Asociací soukromého zemědělství ČR.

Na statku v Krnově, který dříve sloužil jako hospoda a povoznictví, již dvacet let hospodaří manžel vnučky bývalých statkářů, veterinární lékař Petr Löwenthal s rodinou. Původních 37 hektarů půdy se postupně rozrostlo na současných 400, farma tedy funguje jako čistě rostlinná (obilí, řepka, brambory), na neúrodné půdě vysázeli nedávno Löwenthalovi jablečný sad. Polní práce velmi usnadňují výkonné zemědělské stroje, kterými rodina disponuje. Ze zvířat je na farmě chováno několik koní.

Právě ukázka moderní zemědělské techniky bude jistě velkým lákadlem pro mužskou část návštěvníků, ta ženská zase uvítá možnost zakoupení brambor přímo z farmy a dalších kvalitních produktů a výrobků farmářů z regionu. Děti si ověří své znalosti a dovednosti při plnění farmářské, řemeslné a mensa stezky, součástí interaktivních dílen bude tentokrát i dekorování dožínkového košíčku. Nebude chybět ani pásmo písniček pro zdravé dětičky hudebního dua Vanda a Standa, bubnování pro celou rodinu či taneční workshop v podobě letních rytmů. Celodenní program začíná v 10 hodin, zakončen bude koncertem známé country skupiny Hop Trop, která vystoupí v 15.00. Jste srdečně zváni!

Hlavní kancelář ASZ

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info