Souhrn událostí uplynulého dne – 28.8.2013

Podíl prodeje celých kuřat klesá, zájem je o polotovary

Čeští zákazníci dávají stále více přednost porcovaným kuřatům a polotovarům, podíl prodeje celých kuřat neustále klesá. ČTK to řekl člen představenstva a generální ředitel společnosti Vodňanská drůbež Milan Říha. Z téměř 125.000 tun poražených kuřat ročně tvoří porcovaná kuřata dvě třetiny.

Brambor je letos málo, zato ale kvalitních. Pěstitelé podraží

Až o třicet procent nižší úrodu očekávají v letošním roce pěstitelé brambor. Kilo zdraží o několik korun. Díky horku jsou však kvalitní. Až na dvojnásobek oproti loňsku může letos podle zemědělců vzrůst cena brambor. Kvůli počasí jsou menší a je jich také méně.

Szalczyková: Polské potraviny jsou spolehlivé a vysoké kvality

Hájit kvalitu svých potravin přijeli do Prahy představitelé polské vlády i dalších institucí. Chtějí tak reagovat na sílící kritiku polských výrobků, za kterou vidí hlavně snahu domácí produkce vytlačit jejich potraviny z trhu. Do hlavního města proto přijela náměstkyně polského ministerstva zemědělství a rozvoje venkova Zofie Szalczyková a ředitel polské veterinární inspekce Janusz Zwiazek.

Zeman podepsal zákon, který upravuje splátky za státní půdu

Prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o Státním pozemkovém úřadu, která zemědělcům ponechává možnost splácet zemědělskou půdu nakoupenou od státu i v případě, že tuto půdu převedou na své přímé příbuzné nebo na firmy a družstva, v nichž působí. Novela ruší i minimální nájemné za státní zemědělskou půdu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info